Nieuws

Ector Hoogstad Architecten ontwerpt DuPont nieuwbouw op Leiden Bio Science Park

Bouwconcern Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. De nieuwbouw (BREEAM Excellent) met een omvang van ca 7.250 m2 is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. De oplevering staat gepland voor januari 2020.

 

In het nieuwe pand van DuPont zullen verschillende functies worden ondergebracht, waaronder een onderzoekslaboratorium. Dura Vermeer heeft ervaring met het ontwikkelen en bouwen van laboratoria. Eerder leverde het bedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland, en DIFFER in Eindhoven, dat met de gebruikers is ontwikkeld. 


DuPont Industrial Biosciences


Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences. Deze business van DuPont is gespecialiseerd in de ontwikkeling van biotechnologische toepassingen in consumentenproducten en voedselproducie.

In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel