Nieuws

Omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting

Tijdens de vakbeurs Ruimte & Licht op 5 juni in Expo Houten presenteerden Arthur Klink, OVLNL, en lichtontwerper Filip van der Heijden een Ruimte en Licht Talk over omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting.

 

Openbare verlichting wordt nog al te vaak op basis van richtlijnen ontworpen. Lichtberekeningen bepalen keuzes van armaturen, masthoogtes en posities. Maar dit past niet meer in de huidige tijd waarin beleving van de openbare ruimte een zwaarwegend argument is geworden.


De actualiteit vraagt dan ook om een andere benadering waarin het niet langer alleen om richtlijnen gaat maar ook om omgeving, bebouwing, inrichting en het (gewenste) gebruik van de openbare ruimte. Over deze nieuwe ging de Ruimte n Licht Talk door OVLNL. Lees hier de powerpoint presentatie van deze talk.


Arthur Klink voegt nog toe: Het idee is niet zozeer een vaste werkgroep te vormen die al het werk moet doen. Er is een stuurgroep vanuit het netwerk Licht & Omgeving die enkele (eens per maand?)  een brainstorm/workshop sessie organiseert met deelnemers rond de diverse thema's. Op basis hiervan worden teksten geschreven, de deelnemers toetsen de teksten.


Geinteresseerden wordt opgeroepen om zich bij OVLNL aan te melden.


Deel dit artikel