Nieuws

Optimaal daglicht in Campus Het Bildt door Kristalglas

In Sint Annaparochie in de Friese gemeente het Bildt wordt een nieuwe onderwijscampus gerealiseerd met een innovatief Leer- en Werkplein. Om een leefbare omgeving te creëren werd voor de verlichting van de school gekozen voor daglichtsystemen die zelfs tot diep in het gebouw daglicht verschaffen.

 

Campus Het Bildt in Sint Annaparochie wordt in opdracht van Stichting Campus Middelsee en onder directie van Grontmij Nederland BV verzorgd. Het gebouw aan de Hartman Sannestraat wordt door BAM Utiliteitsbouw Groningen gerealiseerd naar een ontwerp van Inbo Heerenveen. De bouw startte in 2013 en is inmiddels in de afrondende fase.

 

Leefbare werkomgeving door daglicht

De onderwijscampus moet een inspirerende leefomgeving gaan bieden aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een innovatief onderdeel van deze nieuwe school is het Leer- en Werkplein.

 

Kristalglas

Om te voorzien in de lichtbehoefte kozen BAM en Grontmij voor de daglichtsystemen van Lightway Nederland. Deze systemen met (kristal)glas voor de lichtdoorlatende onderdelen bieden niet alleen daglicht op moeilijk te bereiken plekken, maar gaan ook gepaard met een isolerende functie. Pilo Peerlings van Lightway: “Onze systemen worden luchtdicht gemonteerd en kunnen worden voorzien van een koudebrug-onderbreker met dubbel- of tripelglas, het isolatie-element ‘Blue Performance’. Dit past bij de nieuwe normen en eisen voor isolatie. Omdat de koepels van kristalglas zijn gemaakt, zijn ze niet gevoelig voor aanslag of verkleuring en zullen helder daglicht blijven doorgeven.”


(Dit is een korte samenvatting van een artikel in Stedebouw & Architectuur themakatern Licht. Download hieronder het volledige artikel.)

ArtikelLightway.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel