Nieuws

Nieuwe Nederlandse snelweg in de maak

Nederland krijgt een nieuwe snelweg. Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat geeft maandag 17 september het startsein voor de aanleg van de nieuwe weg: de A24. De nieuwe snelweg loopt onder meer door de Blankenburgtunnel.

De nieuwe snelweg verbindt de A20 met de A15 in de regio Rotterdam. De weg moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tussen de Rotterdamse haven en het achterland. Het wegproject kost 1,2 miljard en start maandag aan weerszijden van de Nieuwe Waterweg. In 2024 moet het project opgeleverd worden.

Ophef over tunnel

De A24 loopt mede door de omstreden 950 meter lange Blankenburgtunnel. De komst van de tunnel zorgde in eerste instantie voor veel ophef bij natuurorganisaties. Zij vonden dat er kansen waren laten liggen om het natuurgebied en landschap in Midden-Delfland te besparen van schade. Nu de onderhandelingen uitgekristalliseerd zijn, blijkt dat er nagedacht is over hoe het gebied opnieuw in te richten. Staatsbosbeheer zal symbolisch de opnieuw ingerichte oostkant van het Vlaardingse Oeverbos openen.

Het bos, dat wordt beheerd in opdracht van recreatieschap Midden-Delfland, is het eerste project van een kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland dat is afgerond. Het programma heeft als doel de kwaliteit van de omgeving van de toekomstige snelweg te versterken.

Starthandeling

Bij de starthandeling voor de werkzaamheden aan de A24, ook wel de Blankenburgverbinding genoemd, zijn verschillende betrokkenen aanwezig, onder wie vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, burgemeester Jetten van Vlaardingen, wethouder Kathmann van Rotterdam en gedeputeerde Vermeulen.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel