Nieuws

De negen finalisten Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend. De negen innovaties strijden in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. De finale vindt plaats op 11 februari 2019.

Met de keuze uit vijf topinnovaties in drie categorieën stond de onafhankelijke vakjury onder leiding van juryvoorzitter Jan Peter Balkenende voor een lastige taak. De juryvoorzitter: “Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie. In een eerder stadium bewezen de vijftien halve finalisten dat al, nu met de finale in zicht wordt dat nog verder onderstreept. Het zijn stuk voor stuk innovaties die belangrijk zijn voor de verduurzaming van de mobiliteit. Ik kijk er naar uit om straks de winnaars te mogen feliciteren. Wie het ook worden, de toekomst van Nederland en de Automotive sector ziet er dankzij deze spelers veelbelovend uit.”

De negen finalisten zijn:

Technology (productgerichte innovaties):
Bosal – EGHRS
Punch Powertrain – DT2
Tribus – Tribus Movitas


Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data):
Crossyn – Advanced Analytics Platform
Koopman Logistics – VIN Ledger
Monotch – Traffic Live Exchange (TLEX)

Challenging Concepts (ideeën in de ontwikkelfase):
Forze Hydrogen – Forze Hydrogen Electric Racing
Lightyear – Lightyear One
RDW – Voertuigrijbewijs

Schone mobiliteit

Alle finalisten hebben dezelfde ambities: bijdragen aan schonere, slimmere, veiligere en efficiëntere mobiliteit. De inzendingen worden beoordeeld op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel