Nieuws

Gemeente Emmen steggelt over parkeren

Het parkeren in het centrum van Emmen doet al maanden stof opwaaien in de gemeenteraad. Het zal nog wel even duren voordat alles weer rustig is. Ook tijdens de laatste raadsvergadering kwamen de bestuurders er niet uit, meldt RTV Drenthe.

De partijen pleiten14 april  tijdens de bespreking van de parkeernotitie in de raad ervoor om het parkeren voor maart 2016 geregeld te hebben. Dan opent het nieuwe dierenpark Wildlands en zijn extra plekken hard nodig.
 

Wethouder maakt geen vrienden

De partijen in de raad en wethouder René van der Weide werden het maar niet eens: "Gebrek aan visie", klonk het vanuit de raad. De wethouder vindt dat de partijen dan zelf maar met een beter voorstel moeten komen. En daar maakte hij geen vrienden mee.


"Straks hebben we een prachtig theater een dierenpark, maar geen parkeerplekken. Een eerste indruk maak je maar één keer", merkt het CDA op. Een meerderheid van de politieke partijen is teleurgesteld over de nieuwe parkeernotitie die op tafel ligt. 


Ondernemers pleiten voor meer plekken

De ondernemers van Emmen zijn blij dat er nu eindelijk een notitie is, maar tevreden over het parkeren zijn ze allerminst. "Op vrijdag en zaterdag is het een chaos met parkeren en sta je zelfs in de file", zegt Jos Schomaker van ondernemersvereniging De Koepel.


"Er zijn te weinig parkeerplekken en het bestuur van de gemeente Emmen neemt maar geen beslissingen", vult collega Huub Stikkelbroeck van de ondernemersvereniging Vlinderstad aan.


"Het parkeren staat eindelijk op de agenda"

Schomaker en Stikkelbroeck balen ervan dat bezoekers in Emmen te ver moeten lopen. Ondertussen zijn ze wel blij dat het onderwerp parkeren eindelijk op de agenda staat en dat er een compromis is tussen de ondernemers en het bestuur van Emmen. "Al is dat compromis er vooral gekomen om de vaart erin te houden", zegt Stikkelbroeck.


Reactie wethouder

Parkeerwethouder Van der Weide geeft aan dat het beleid uitgewerkt wordt. Ook wordt het gratis parkeren bij het Hampshire Hotel gemonitord. De gemeente wilde daar het parkeren betaald maken, maar dat blijft voorlopig gratis.

Het aantal van 5300 parkeerplaatsen in het centrum is volgens de wethouder voldoende. Daar komen nog eens duizend extra parkeerplekken bij als het aan Wildlands ligt.


Tekort op de begroting


De gemeente Emmen kampt met een tekort op de begroting als het gaat om parkeren. Daarom worden nu maatregelen genomen over het betaald parkeren. Het tarief voor parkeren achter de slagboom is straks overal gelijk. Ook gaat de prijs van een parkeervergunning omhoog.

Over twee weken praat de gemeenteraad verder over de parkeernotitie.

 

Bron: RTV Drenthe

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel