Nieuws

Station Rotterdam Alexander krijgt broodnodige verbouwing

Om de grote reizigersstromen op Rotterdam Alexander te verwerken, moet het station op de schop. Afgelopen week is door ProRail en NS het startsein gegeven voor de grondige verbouwing van het station. Het ontwerp is gemaakt door OPL Architecten.

Rotterdam Alexander is een belangrijk overstapstation, dat dagelijks door 37.000 reizigers wordt gebruikt om te reizen met de bus, metro en trein. Het gedateerde station, dat voor het laatst verbouwd is in 1983, is toe aan een grondige verbouwing. Daarom willen ProRail, NS en gemeente samen met vervoerder RET, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Verkeersonderneming en aannemer Averesch het station een metamorfose geven. NS is verantwoordelijk voor de projectleiding. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dragen bij in de financiering.

Overstapmogelijkheden

ProRail vervangt perronkappen en liften. Later wordt nog een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Na de verbouwing krijgen reizigers een prettig station met betere overstapmogelijkheden tussen trein en metro. Het station krijgt een open uitstraling met veel glas, transparante liften en toiletten. Door het winkelaanbod en de voorzieningen is het straks op het nieuwe station Rotterdam Alexander aangenaam verblijven. De stationsomgeving wordt ook aangepakt, zodat de omgeving en het station op elkaar aansluiten.

 

De verbouwing duurt tot de zomer van 2019. Meer informatie: www.stationrotterdamalexander.nl

 


De huidige situatie bij station Rotterdam Alexander.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel