Nieuws

Eurostar ziet reizigersaantallen groeien

Eurostar rapporteert een solide groei in het passagiersaantal in het tweede kwartaal van 2019. Het aantal passagiers nam toe van 2.80 miljoen in het tweede kwartaal van 2018 naar 2.88 miljoen in ditzelfde kwartaal van 2019 (3 procent).

Eurostar, de hogesnelheidstreinoperator die het Verenigd Koninkrijk en het vaste land van Europa met elkaar verbindt, blijft aan populariteit winnen bij reizigers uit Noord-Amerika. Zij maken gebruik van de snelheid en gemak van de hogesnelheids om meerdere bestemmingen te kunnen bezoeken tijdens hun reis in Europa. Het aantal Noord-Amerikaanse klanten steeg met maar liefst 20 procent in het tweede kwartaal vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Snel en makkelijk

Mike Cooper, de CEO van Eurostar over deze toename: "We hebben een aanzienlijke stijging van de ticketverkoop op de Noord-Amerikaanse markt gezien, omdat reizigers kiezen voor een vlotte verbinding tussen Europese steden en het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein verkiezen boven het vliegtuig."

Jubileumactie

Op 14 november 2019 viert Eurostar zijn 25-jarig bestaan. Dan laat het vervoersbedrijf zijn passagiers genieten van een 'Press for Champagne'-knop in de app van Eurostar. Reizigers die in augustus op vrijdagavond tussen Londen, Parijs, Amsterdam en Brussel reizen, maken met een druk op de knop kans op een glas champagne dat tijdens de reis aan hun zitplaats wordt geserveerd. Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel