Nieuws

Verantwoord investeren in voetgangers met kennismodule

Het CROW heeft de Kennismodule Voetgangers gepresenteerd. Tijdens Walk21 in Rotterdam kregen de bezoekers een voorproefje van de module, die de positie van de voetganger verankert in alle fases van de beleidscyclus.

“Zeker ten opzichte  van de auto heeft lopen heel veel baten. Denk maar aan gezondheid, bereikbaarheid van de stad, veiligheid en het milieu”, aldus Emile Oostenbrink van het CROW. De nieuwe kennismodule geeft gebruikers inzicht in hoe ze de kwaliteit van looproutes kunnen verbeteren. De tool bevat onder meer een handleiding, een checklist met richtlijnen, een quickscan en beeldmeetlatten. Allemaal meetbare data die ingezet kan worden voor het verbeteren van je looproutenetwerk.

Beslisproces

Oostenbrink vertelde ook over het beslisproces dat mensen doorlopen als ze moeten kiezen of ze gaan lopen of niet. Niet alleen voor de hand liggende zaken als afstand en tijd spelen daarbij een rol, maar ook culturele en sociale factoren zijn van invloed. Deze data kunnen gemeente ook goed gebruiken bij het bepalen of een looproute aantrekkelijk is.
 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel