Nieuws

Amsterdam Light Festival

Dit jaar vindt de landexpositie van het Amsterdam Light Festival plaats op Marineterrein Amsterdam. Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 zijn 15 unieke lichtkunstwerken op het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein te bewonderen.

 

De meeste kunstwerken zijn speciaal voor het Amsterdam Light Festival gemaakt door vooraanstaande binnen- en buitenlandse designers, kunstenaars en architecten. Technische innovaties en interactieve elementen kenmerken veel van de werken. Zo maakt het duo Sjoerd ter Borg en Nick Verstand het kunstwerk Light Vessel, een lichtkunstwerk dat data van schepen die Amsterdam naderen in realtime omzet in kleurcodes. Speciaal voor dit kunstwerk wordt een vuurtorenschip in de binnenhaven van het Marineterrein afgemeerd.

 

Langs de vaarroute van het Amsterdam Light Festival liggen nog eens 14 kunstwerken, waaronder het werk Thinline van de beroemde kunstenaar Ai Weiwei; een 7 kilometer lange lichtlijn op het water.

 

Vrij verkennen

Bezoekers kunnen de kunstwerken op het Marineterrein op eigen initiatief verkennen via de entree aan de Kattenburgerstraat 5. Het gebied is ook te bereiken met een pontje dat vaart tussen NEMO en het Marineterrein.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel