Nieuws

Knotlinden terug op Noorderplein Emmen

Het Noorderplein in Emmen is gereconstrueerd. Op deze locatie stonden zeven karakteristieke knotlinden van meer dan tachtig jaar oud die in maart 2011 naar een depot zijn verplant. Begin deze maand werden de oude lindes door BTL Bomendienst terug geplant.

Knotlinden terug op Noorderplein Emmen

Terug geplant


Onder andere door de bouw van elektronicawinkel Mediamarkt en de uitbreiding van horecagelegenheid ‘Chez Nous’ werd het plein gereconstrueerd. De knotlinden (met een kluit van 3 meter doorsnede) zijn twee jaar geleden, met een verplantmachine, verplant naar een depot. Hier zijn de knotlinden door BTL Bomendienst onderhouden om ze in goede conditie te houden. In de nieuwe situatie op het Noorderplein is een plantstrook langs ‘Chez Nous’ ingericht met bomengrond en een keerwand. De bomen werden achter deze keerwand opnieuw geplant in het stramien van de oude situatie. Om dit technisch goed te kunnen uitvoeren worden de zeven knotlinden dit keer op een dieplader getransporteerd en met een boordkraan geplant.

Ruimte voor twee nieuwe bomen


Door de reconstructie van het plein is ruimte vrijgekomen voor twee nieuwe grote bomen. De gemeente Emmen heeft gekozen voor twee bijzondere eiken, Quercus robur ‘Pectinata’, die bij aanplant reeds een stamomtrek van 50-60 cm. hebben. Deze forse bomen zorgen meteen voor een volwassen uitstraling in de nieuw ingerichte situatie. Ook voor deze bomen is een passende plantplaatsinrichting voorzien, zodat duurzame groei kan worden gegarandeerd.

 

 

 

Deel dit artikel