Nieuws

Bouwbedrijf overweegt herbouw parkeergarage Eindhoven Airport

Het onderzoek van BAM naar de ingestorte parkeergarage P1 op Eindhoven Airport gaat enkele maanden in beslag nemen. In de tussentijd bestudeert het bouwbedrijf de mogelijkheden om de gehele of gedeeltelijke herbouw van het complex te realiseren.

Het onderzoeksteam van BAM onderzoekt tien scenario’s, om de (hoofd)oorzaak van het instorten te kunnen vaststellen. Een robotauto maakt deze week 3D-scans en 360 graden-beelden in de parkeergarage. De verzamelde gegevens worden volgende week verwerkt tot een 3D-model, waarmee ook de kleinste afwijkingen ten opzichte van het originele ontwerp zichtbaar worden.

Besluitvorming

Vooruitlopend op de definitieve uitkomsten van dit onderzoek en de onderzoeken van adviesbureau Hageman en van TNO, wil het bouwbedrijf het complex dus geheel of gedeeltelijk herbouwen. De uiteindelijke besluitvorming hierover is mede afhankelijk van de conclusies van het onderzoeksteam en tevens van de medewerking en instemming van diverse betrokken partijen.

 

Lees ook: Parkeergarage Eindhoven Airport ingestort


Woensdag 14 juni is gestart met het plaatsen van een 200 meter lange en vier meter hoge schutting, vóór de tijdelijke bouwhekken, die na de instorting waren geplaatst. Op het parkeerterrein P1 staan nog acht geparkeerde auto’s. BAM zal gemeente Eindhoven een plan van aanpak voorleggen, om deze te kunnen verwijderen. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel