Nieuws

Beeldbepalende stukjes Amsterdam zijn opgeknapt

Amsterdam heeft de afgelopen twee jaar flink geïnvesteerd in haar historische entree. Het Rokin, Muntplein en de Oude Turfmarkt zijn flink opgeknapt.

Nu ook de Rokin Fontein is geplaatst, is dit deel van de Rode Loper klaar voor de toekomst. Vandaag is het gedeelte van Rokin tot en met Muntplein feestelijk geopend. Op 16 en 17 september is er ook van alles te doen.


Het Rokin onderging de afgelopen jaren een metamorfose. De komst van het metrostation van de Noord/Zuidlijn betekent dat de openbare ruimte van het Rokin nog intensiever gebruikt gaat worden. Met de mooie rode iepen, vernieuwde Oude Turfmarkt en binnenkort een fietsenstalling en parkeergarage, is het Rokin veranderd in een ontmoetingsplek met allure. De Munt is een verkeersveilig plein geworden met veel ruimte voor voetgangers en fietsers.

Onderdeel van Rode Loper

De renovatie is onderdeel van het opknapproject Rode Loper dat de straten in het stadscentrum hernieuwde allure geeft. In dat kader werd het Damrak al eerder onder handen genomen. Op www.amsterdam.nl/komkijken staat een volledig programma van het openingsweekend en uitleg over de activiteiten.

Deel dit artikel