Nieuws

Kleur bekennen

Kleuren zijn vaak het eerste wat je ziet, ze roepen een bepaalde gedachte of associatie op. Door een klein kleurverschil kan een gebouw een totaal andere uitstraling krijgen. Kleuren laten het gebouw spreken.

Hans Otto Theater: expressief rood

Het architectonische meesterwerk in Potsdam vlakbij Berlijn, het Hans Otto Theater, kenmerkt zich door zijn drie vuurrode, boven elkaar gelegen, gewelfde schaalvormige dakdelen. Het gebouw, dat is vernoemd naar de Duitse acteur Hans Otto, is volledig geïntegreerd in de bestaande structuur van de voormalige kazerne Schiffbauergasse. 


De uitgesproken kleur vormt het verbindende element tussen de relatief eenvoudige oudbouw en expressieve nieuwbouw. Het theater schittert op indrukwekkende wijze aan de oever van het diepe naastgelegen meer, de Havel. Ook binnen, in de theaterzaal, bepalen de betonnen rode schalen het totaalbeeld. De grote ramen van het gebouw zorgen voor een levendige sfeer en zorgen ervoor dat het daglicht overal kan komen. Bezoekers van het Hans Otto Theater worden binnen op elegante wijze begeleid door het dominante rood en zwart. De architectuur, waarbij de schalen kenmerkend zijn, vormt een iconisch beeld in Potsdam. Een aangename culturele ontmoetingsplaats die zorgt voor de juiste interactie met het omliggende landschap. 

Verschillende studies tonen aan dat het gebruik van kleur ervoor zorgt dat mensen informatie beter onthouden

De kleur van Stroopwafels

Het gemeentehuis in Gouda is een echte blikvanger. De architectuur, met z’n stroopwafelassociaties, symboliseert de historie van Gouda. Ook aan het ontwerp van de dubbellaagse fietsenstalling werd de nodige aandacht besteed. Voor de vloer van de fietsgarage zocht architectenbureau Soeters Van Eldonk een zanderige kleur, passend bij het diagonale stroopwafelmotief. In de finish van het Triflex afdichtingssysteem is gekleurd en vuurgedroogd kwartszand toegepast. Het resultaat is een kleur die doet denken aan de tinten van Belgische klei en heeft een vriendelijke uitstraling. De afdichting is UV-bestendig, waardoor het vloeroppervlak zijn kleur behoudt. En met antislipafwerking, wat de veiligheid ten goede komt. 

Kleuren met Triflex

Kleuren brengen sfeer, geven karakter en benadrukken de architectuur van een gebouw. Met de producten van Triflex heeft u als architect ongekende ontwerp mogelijkheden, want ze zijn in iedere kleur te mengen. De 52 kleuren zijn speciale Triflex kleuren. In principe zijn alle RAL-kleuren te maken en andere kleuren (NCS/Pantone) op aanvraag. Laat uw fantasie dus de vrije loop, Triflex heeft het en biedt veel meer dan alleen een mooie kleur. 

Informatie

Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel