Nieuws

Den Haag gaat het aantal laadpalen verdubbelen

Gemeente Den Haag gaat het aantal laadpalen de komende vier jaar verdubbelen. Dat heeft wethouder Van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) bekendgemaakt. In totaal komen er per jaar 300 laadpalen bij.

“Vieze lucht is ongezond, en veel verkeer op benzine of diesel veroorzaakt vieze lucht in onze stad”, zegt Van Tongeren. “Daarom maakt het stadsbestuur schoner vervoer, zoals het OV, lopen, fietsen en schoon autoverkeer makkelijker.” Er zijn nu ongeveer 1200 laadpalen en vier snellaadstations in Den Haag. Onderzoek laat zien dat de stad koploper is qua laadmogelijkheden.

Doordat veel Hagenaars de overstap maken van een benzine- of dieselauto naar een elektrische auto, groeit de vraag naar laadplekken. Met de verdubbeling van het aantal laadpalen kan er aan de vraag voldoen worden. Voor het versneld aanleggen van de Laadpalen sloot de gemeente een contract af met Engie. Ruud Schenk, algemeen directeur ENGIE Infra & Mobility, zegt over de samenwerking met de gemeente Den Haag: “Wij combineren onze ervaring en expertise op gebied van elektrisch vervoer om zo bij te dragen aan de leefbaarheid én bereikbaarheid in steden. Samen met de gemeente en onze partners versnellen we de realisatie van een goed laadnetwerk in Den Haag en leveren we een bijdrage aan schoon vervoer.”

Schonere lucht is een van de prioriteiten van het college. Daarom ondersteunt de gemeente het gebruik van ov, elektrisch vervoer, deelvervoer en slimme bevoorrading, zo stelt de gemeente. Ook komt er een nieuwe milieuzone, zodat alleen schonere auto’s de hele stad in mogen. Den Haag is een van de 35 gemeentes die samen met negen provincies en minister van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord ondertekend heeft.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel