Uriliften Amsterdam weer in gebruik

maandag 16 februari 2015
timer 1 min
De uriliften in het centrum van Amsterdam zijn weer in gebruik. Eind november 2014 raakte een beheerder gewond bij een ongeluk met een urilift op de Weteringschans, waarna de overige negen ‘pop-up toiletten’ als voorzorgsmaatregel buiten werking werden gesteld.


Het besluit om de uriliften weer in werking te stellen, loopt vooruit op  het definitieve onderzoeksrapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau KIWA. In december kwam uit hun metingen naar voren dat er in de betreffende urilift aardgas was aangetroffen. Ook werd er in de directe nabijheid van de urilift een klein lek in een aardgasleiding ontdekt. Of dit lek daadwerkelijk de oorzaak is geweest, moet nog blijken uit het definitieve onderzoeksrapport.


Gasdetectieapparatuur

In samenspraak met de gemeente Amsterdam voorziet leverancier Urlilift BV uit voorzorg alle uriliften deze week van extra gasdetectieapparatuur. Met deze apparatuur kan aardgas in de urilift tijdig opgemerkt worden en zal de urilift uitgeschakeld worden. Op deze wijze kan een ongeluk als gevolg van aardgas voorkomen worden. De urilift aan de Weteringsschans zal binnenkort in zijn geheel vervangen worden.