Nieuws

Auto die ook zijwaarts kan rijden én parkeren

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft een conceptwagen voorgesteld die ook zelf kan rijden en vanop afstand te besturen is. Dankzij vier afzonderlijke wielen die elk 180 graden kunnen draaien, kan het elektrische voertuig bovendien zijwaarts rijden. De Modular Robotic Vehicle (MRV) is een project van NASA in het kader van de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor wagens voor zowel op aarde als in de ruimte, zegt de organisatie.

Zijwaarts

De MRV kan bestuurd worden met een conventioneel stuur, een joystick of vanop een afstand. Uiteindelijk zal de robotwagen ook volledig autonoom kunnen rijden.

Ook opmerkelijk: dankzij vier afzonderlijke wielen die elk 180 graden kunnen draaien, kan het elektrische voertuig ook zijwaarts rijden, wat zijdelings parkeren gemakkelijker maakt. Het kan ook ronddraaien terwijl het op dezelfde plaats blijft staan. 'Het is zoals rijden op ijs, maar dan met volledige controle,' luidt het.

De MRV weegt circa 900 kg en moet tot 90 km kunnen afleggen met een volle batterij. De topsnelheid bedraagt (voorlopig) circa 60 km/u. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel