Nieuws

Amsterdam loopt voorop met mobiele sportobjecten

Amsterdammers in stadsdeel Oost die lekker in de buitenlucht aan hun conditie of souplesse willen werken, kunnen vanaf deze week hun hart ophalen aan twee bijzondere mobiele sportobjecten. De gemeente Amsterdam heeft hiermee een landelijke primeur.

Dinsdag 17 april worden de sportobjecten van Nijha feestelijk onthuld door sportwethouder Eric van der Burg samen met stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel en sportschoolhouder Arie Boomsma. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om een echte sportstad te zijn, onder meer door de openbare ruimte zo in te richten dat bewegen bewust en onbewust wordt gestimuleerd. De mobiele sportobjecten passen goed binnen een drukke stad als Amsterdam en de veranderende behoefte aan sporten en bewegen van de Amsterdammer.

Kennismaken met buitensport

Doel is om zoveel mogelijk Amsterdammers, jong en oud, met en zonder een beperking, via deze sportobjecten kennis te laten maken met buitensport. De sportobjecten zijn vrij toegankelijk voor iedereen van 8 jaar en ouder. Daarnaast worden professionele sportaanbieders uitgenodigd om programma’s aan te bieden op de sportobjecten. Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die deze sportobjecten aanschaft en door de wijken laat rouleren. Hoe de objecten er precies uitzien en wat je er allemaal mee kunt doen, wordt duidelijk tijdens de onthulling.

 

Na de onthulling blijven de sportobjecten nog tot vrijdag 20 april op het OranjeVrijstaatplein, daarna verhuizen ze naar andere locaties in stadsdeel oost.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel