Nieuws

Van parkeerplaats naar parkje op Park(ing)day in Rotterdam

Parkjes maken van parkeerplaatsen: op 16 september is het Park(ing)day en kunnen willekeurige parkeerplaatsen in Rotterdam tussen 07.00 en 22.00 uur worden omgetoverd tot groene oases. De dag maakt deel uit van het Happy Streets-weekend in Rotterdam.

Park(ing)day biedt hiermee de kans aan bijvoorbeeld  kunstenaars, ondernemers, inwoners van Rotterdam of ander initiatieven om zichzelf te profileren. 


De gemeente Rotterdam maakt mogelijk dat deelnemers niet hoeven te betalen voor de parkeerplaats die ze willen omtoveren, ook hoeven ze geen vergunning te hebben. De deelnemers moeten de gemeente laten weten wat ze in welke straat gaan doen. En wanneer ze niet voor bijvoorbeeld hun eigen onderneming willen zitten, kunnen ze gebruik maken van  een plek in één van focusstraten: Nieuwe Binnenweg, Pannekoekstraat, Hoogstraat of op Witte de Withstraat.


Happy Streets

Happy Streets is een beweging van verschillende Rotterdammers (inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeente) die zich inzetten voor inclusieve, duurzame mobiliteit en bete r gebruik van publieke ruimte. 


Tijdens het Happy Streets-weekend (16-18 september) vinden - naast Park(ing)day - ook de onderdelen Walkin' Rotterdam en Open Streets plaats. 


Bron en meer informatie: happystreets.nlDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel