Nieuws

Historische IJsselbrug Zutphen krijgt opknapbeurt

de gemeente Zutphen grijpt de zomerperiode aan om de historische IJsselbrug, die De Hoven en het centrum verbindt, een opknapbeurt te geven. Vooral voetgangers en fietsers profiteren van de voorgenomen verbeteringen.

Voor zowel voetgangers als fietsers komt een breder pad waardoor het prettiger oversteken wordt. Dit pad begint aan de Hovense kant in de uiterwaarden. tevens krijgt de IJsselbrug een nieuwe, blauwe kleur.

Langste bank van Nederland

Via het vernieuwde voetpad wandel je straks rechtstreeks naar de IJsselkade. Onderweg kun je rustig even zitten op misschien wel de langste bank van Nederland, die als afscheiding dient tussen het voet- en fietspad. Vanaf de bank heeft men een mooi uitzicht over de historische torens van Hanzestad Zutphen. Het ontwerp voor de verbreding van de oude IJsselbrug is van MoederscheimMoonen architecten, in opdracht van de gemeente Zutphen. De bank vormt de afscheiding tussen fiets- en voetpad, is zuidelijk georiënteerd en geeft uitzicht op de mooie IJssel en het historische stadsfront van Zutphen. ' s Avonds gaat de verlichting in de bank aan. Het technisch ontwerp en de leverancier/constructeur van de bank is van de aannemer, Damsteegt/De Boer. 

Herinrichting IJsselkade

De opknapbeurt van de oude IJsselbrug is onderdeel van de herinrichting van de IJsselkade in Zutphen. Een omvangrijk project waarbij de kade een parkachtige uitstraling krijgt en de parkeerplekken verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen trappen waarop het fijn zitten is met uitzicht over het water.

Deel dit artikel