Nieuws

Marktplaats voor parkeren 'live' in Nederland

De Europese parkeermarktplaats Parkpnp is sinds maandag 14 mei ook in Nederland actief. Via deze app kunnen zowel zakelijke als particuliere eigenaren van een parkeerplaats hun leegstaande plek aanbieden. De app is als softlaunch gestart, in de loop van juni moet de totale parkeermarkt bediend worden.

Via de app krijgen vastgoedbeleggers en -beheerders, parkeerexploitanten, hotels, retail, kantoren en particulieren de mogelijkheid hun leegstaande parkeerplaats te laten gebruiken door parkeerders, die tegen gereduceerd tarief mogen parkeren via Parkpnp. De eigenaar genereert daarmee extra inkomsten.

Zo werkt het

Parkeerders kunnen met drie stappen een parkeerplaats verkrijgen tegen een zeer aangenaam tarief. Parkpnp biedt het platform en laat de klanten direct zakendoen met elkaar; het boeken, betalen en ontvangen gaat allemaal geheel vanzelf in deze app. De mobiele app wordt beschikbaar gesteld via GooglePlay en de Apple App Store. Via de website is eventueel dezelfde dienstverlening binnen handbereik.

Parkeerdruk verminderen

Daarnaast worden de lege vierkante meters in de stad beter benut, wat de parkeerdruk in binnensteden helpt verlagen. Door parkeerleegstand via een ware ‘marktplaats’ tegen te gaan, brengt het bedrijf naar eigen zeggen ‘parkeren tot the next level’.

 

Lege parkeerplaatsen aanbieden via een app lijkt toekomst te hebben, getuige ook de investering van 5 miljoen euro van het Duitse investeringsfonds Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter in de scale-up ParkBee, dat samenwerkt met de apps Parkmobile en Park-line.


Lees ook: 'Tijd om door te groeien'Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel