Nieuws

PARO ontvangt eerste CSC-certificaat voor betongranulaat

SGS Intron heeft op 13 mei jl. CSC-brons uitgereikt aan PARO. Daarmee biedt PARO als eerste in Nederland haar afnemers zekerheid dat de secundaire toeslagmaterialen in beton op een verantwoorde manier worden geproduceerd. Sinds 1 februari 2017 is het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) de standaard voor een duurzame betonketen in Nederland.

 

PARO verwerkt bouwgerelateerde afvalstoffen tot allerlei soorten herbruikbare grond- en bouwstoffen, waaronder ook betongranulaat. De betonindustrie is daardoor een belangrijke klantengroep voor PARO.


Eerste binnen dit segment

Frenklin den Haan, bedrijfsleider bij PARO, is trots: “Ons betongranulaat is vanaf nu CSC-gecertificeerd. Dat wij de eerste binnen dit segment zijn komt, omdat ondernemen en innoveren volgens de principes van de kringloopeconomie diep verankerd liggen in onze bedrijfsvoering. Het heeft ons in Nederland toonaangevend gemaakt in afvallogistiek, afvalverwerking en afvalrecycling.”


Betongranulaat vanaf nu CSC-gecertificeerd

Volgens Den Haan voldoen alle granulaten aan de eisen en normen en worden producten altijd geleverd met kwaliteitscertificaten. “Bij PARO zijn wij groot voorstander van 4/16 en 4/32 betongranulaten. Het wordt nog weinig toegepast, maar we zien wel een steeds grotere vraag ontstaan. De kwaliteit van het granulaat wordt dus steeds belangrijker.”


Betonhuis heeft samen met BBRBS Recycling een richtlijn samengesteld voor recyclinggranulaten

Betonhuis heeft samen met BBRBS Recycling een richtlijn samengesteld voor recyclinggranulaten, die kunnen worden gebruikt als toeslagmateriaal in beton. Er zijn verschillende betonkwaliteiten en er zijn verschillende kwaliteiten recyclinggranulaten. Het overzicht van verschillende kwaliteitsklassen is bedoeld als handvat bij gebruik van recyclinggranulaten in beton. “Een prima initiatief van de brekers en betonproducenten. Met PARO CSC zijn wij klaar voor een circulaire economie. Wat ons betreft ligt de bal nu bij de opdrachtgever. Reststromen na slopen kunnen in nieuw beton beter worden benut.”

  Dit artikel komt uit BouwCirculair

Deel dit artikel