Nieuws

Zuid-Holland past verkeerslichten aan

Provincie Zuid-Holland past verkeerslichten aan Deze zomer start de provincie met het vervangen en opwaarderen van bijna zestig verkeersregelautomaten op haar wegen. Hiermee voldoen alle verkeerslichten van de provincie aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voor het afwikkelen van het verkeer.

Zuid-Holland past verkeerslichten aan

 

Alle regelingen worden opnieuw doorgerekend met de meest recente intensiteitsmetingen of worden afgestemd op het huidige verkeersaanbod. Alle verkeerslichten worden aangesloten op de kwaliteitscentrale van de provincie, zodat op afstand kan worden gemonitord en gestuurd. In de VRI’s kunnen calamiteitenprogramma’s worden ingeprogrammeerd om tijdens incidenten het verkeer te kunnen sturen. Tevens worden de verkeerslichten voorzien van Korte Afstand Radio (KAR) om hulpdiensten een snelle doorgang te kunnen geven.

Geen hinder voor het verkeer


De werkzaamheden hiervoor vinden zoveel mogelijk ‘s nachts of tussen de spitsperiodes plaats. Daardoor ondervindt het verkeer er vrijwel geen hinder van. Naast de aanpassingen aan de software vervangt de provincie ook alle lampen in de verkeerlichten door LED-verlichting. Hiermee bespaart de provincie veel energie, wat bijdraagt aan haar milieudoelstellingen.

Dynamisch Verkeersmanagement

De provincie Zuid-Holland streeft naar een veilige en vlotte afwikkeling van het verkeer op de provinciale wegen en wil haar wegen optimaal benutten. Hiervoor worden diverse maatregelen ingezet, zoals dynamische route-informatiepanelen (DRIP’s), groene golven en dynamische snelheidsadviezen. Het vervangen en verbeteren van de provinciale verkeerslichten maken hier onderdeel van uit. Deze projecten zijn opgenomen in het programma Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) van provincie Zuid-Holland. In de Zuidvleugel werkt de provincie samen met de gemeente Rotterdam, de gemeente Den Haag, Stadsregio Rotterdam, Stadsgewest Haaglanden, Rijkswaterstaat om de bereikbaarheid te optimaliseren. Dynamisch Verkeersmanagement is niet alleen beter voor de doorstroming en de verkeersveiligheid, maar het draagt ook bij aan een schonere lucht en een gezonder klimaat.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel