Nieuws

Congresprogramma EPA 2017 bekend

Het programma van het EPA Congress & Exhibition 2017 is onlangs gepubliceerd. Sprekers uit politiek, wetenschap en industrie presenteren in De Doelen in Rotterdam van 20 t/m 22 september innovaties, toepassingen en trends in parkeren.

Deelnemers kunnen in Rotterdam meer dan dertig vakgerichte presentaties, paneldiscussies en innovatieve productpresentaties tegemoet zien. Gerrit Heijkoop, bekend als “mr. Red Sneakers“, begeleidt het programma als moderator en zorgt voor een interactief verloop, waarbij deelnemers niet slechts toehoorders zijn. 


Laatste stand van zaken

Op de openingsdag kunnen de deelnemers diverse interessante internationale sprekers verwachten:

  • José Manuel Viegas, voormalig secretaris generaal bij het International Transport Forum van OECD, met het thema ‘Perspectives for parking going through the urban mobility radical transformation’;
  • Erik Jonnaert, secretaris generaal bij ACEA, de Europese Associatie van Automobielfabrikanten, over ‘Impact of automotive developments for the parking industry’;
  • Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van Rotterdam, over het City Lounge concept voor duurzame binnenstedelijke ontwikkeling in de stad.

 

De tweede congresdag wordt geopend met een mix van kleinere interactieve sessies over onderwerpen op gebied van parkeermanagement, vormgeving van parkeerbeleid, technologische ontwikkelingen, impact van e-laden in parkeergarages, en enkele plenaire presentaties.

Ook op de laatste dag zijn er nog interessante zaken te beleven:

  • Samen met de autobranche wordt gekeken hoe het parkeren van zelfrijdende auto’s het best georganiseerd kan worden: zowel technisch als operationeel.
  • In een panel met vertegenwoordigers van steden en bedrijven gaat het over het belang van slim parkeren in discussies over smart cities en intelligent transport systems.

 

EPA Awards

Op het congres vindt ook de uitreiking plaats van de EPA Awards voor bijzondere projecten in de categorieën nieuwbouw, renovaties, straatparkeren, innovaties en marketing. Uit 28 inzendingen over heel Europa werden per categorie drie projecten genomineerd, die door een jury werden bezocht. Deze zogenaamde shortlist waaruit de uiteindelijke winnaars worden gekozen, is te vinden op epacongress.eu.

 

Onderstaand kunt u het programma downloaden. Aanmelden kan via epacongress.eu

 

Congresprogramma.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel