Nieuws

In Zwolle wordt gepraat over de mogelijkheden van geopolymeren

Gebruik van nieuwe grondstoffen helpt de CO2-uitstoot van beton versneld verlagen. Geopolymeer is hier een voorbeeld van. Regionale proeftuinen gaan deze grondstof uitproberen en verder ontwikkelen. De mogelijkheden van geopolymeer worden op 6 november gepresenteerd in het provinciehuis van Overijssel.

De potentie van geopolymeren wordt steeds meer op waarde geschat. Projecten in binnen- en buitenland laten goede resultaten zien. En producenten ontwikkelen steeds meer producten gebaseerd op geopolymeer technologie. Tegelijkertijd is er voor grootschalige toepassing nog veel werk te doen qua productontwikkeling, onderzoek, verificatie, regelgeving, praktijkervaring en kennisdeling. Proeftuinen kunnen voor een versnelling zorgen.

Verlaging CO2-uitstoot

Als eerste gaan we aan de slag met geopolymeren in beton, het cementloze bindmiddel dat tot een enorme verlaging van de CO2-uitstoot leidt. Op 23 februari werd een internationale bijeenkomst over dit thema gehouden met o.a. prof. John Provis, oorspronkelijk uit Australië waar dit reeds veel wordt toegepast. Hierbij zijn door meerdere sprekers thema’s als milieu-impact, technische eigenschappen, verificatie, grondstoffen, uitvoering behandeld.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 6 november kan via deze link.Dit artikel komt uit BouwCirculair

Deel dit artikel