Nieuws

Er is nog een lange weg te gaan voor kindvriendelijke steden

‘Pak de onnodige dood van duizenden kinderen wereldwijd als gevolg van vervuilde lucht en onveilige straten aan.’ Die niet mis te verstane boodschap werd tijdens de grote internationale conferentie ‘Every Journey, Every Child’ in het Londense stadhuis verspreid.

Internationale organisaties, waaronder het Europees netwerk voor kindvriendelijke steden (the European Network for Child Friendly Cities), kwamen in oktober bijeen in Londen om ‘The Child Health Initiative’ te lanceren. De heersende boodschap van dit initiatief is dat spelende kinderen beschermd moeten zijn tegen luchtvervuiling en verkeersletsel. Het initiatief roept leiders wereldwijd op om zich in te schrijven om de bescherming van kinderen te garanderen.

"Schamen"

“Het is verschrikkelijk dat niet één gebied in Londen voldoet aan de gezondheidsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Erger nog, bijna 95 procent van de stad overschrijdt deze richtlijnen met minstens 50 procent. We zouden ons moeten schamen dat onze jonge mensen, de volgende generatie Londenaren, worden blootgesteld aan stoffen die hun longen ernstig beschadigen en hun levensverwachtingen verkorten”, sprak de Londense burgemeester Sadiq Khan. Als eerste bijdrage ondertekende Khan ‘Breathe Life’, een campagne van WHO, VN Milieu en Klimaat en Clean Air Coalition.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel