Nieuws

Uitdagingen rond circulair 'beton' centraal tijdens seminar

Bij NEN in Delft vindt op 16 oktober een International ASTM - NEN Seminar plaats rond de thema’s duurzame en circulaire bouw. Duurzaam en energiezuinig bouwen is gemeengoed geworden en de ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op.

Circulaire constructies en circulair bouwen staan nog in de kinderschoenen, wat leidt tot interessante ontwikkelingen en kansen die tijdens deze bijeenkomst worden belicht.

Vanuit verschillende invalshoeken wordt gesproken over innovatieve manieren voor het verbeteren en realiseren van duurzame en circulaire bouw. De bijeenkomst biedt vooraanstaande experts uit het netwerk van NEN en ASTM de mogelijkheid informatie uit te wisselen over huidig onderzoek, gerelateerde normalisatie-initiatieven en nieuwe concepten met betrekking tot zowel duurzame als circulaire constructies en hergebruik van materialen.

Sprekers namens ASTM International zijn: Cesar Constantino, Separation Technologies (Titan America); Oliver S. Delery, Jr., Forterra Pipe & Precast; Jack Germaine, Tufts University; Bill Griese, Tile Council of North America en Chris Mathis, Mathis Consulting. De Nederlandse sprekers zijn: professor Simon Wijte, professor (TU/e), Jaap van der Heide van RWS en Pim Peters van IMD Raadgevende Ingenieurs.

Paneldiscussie

Aan de hand van twee thema’s : ‘Grootste uitdagingen rond duurzaam en circulair beton’ en ‘Circulair en duurzaam bouwen – Welke (inter)nationale normontwikkelingen zijn essentieel?’ gaan de sprekers namens ASTM en NEN in discussie.

Innovatie

Met een voortdurende focus op het behoud van materialen, richt de bouwsector zich op innovaties en manieren om bouwproducten te gebruiken, zoals energiebesparing, circulair beton, herbruikbaar koper of bijvoorbeeld energiezuinige dakbedekkingscomponenten. Circulair en duurzaam bouwen vraagt om intelligent ontwerp en beschikbaarheid van teruggewonnen, gerecyclede en milieuvriendelijke bouwproducten.

Rol van normen

Naarmate circulaire constructies en bouwen aan kracht winnen en de markt groeit, spelen (inter)nationale normen zoals van NEN, ASTM International en andere toonaangevende organisaties een cruciale rol bij het realiseren van de doelen van de bouwsector, industrie, overheid, consumenten en andere belanghebbenden. Normen vormen een belangrijk onderdeel van de basis voor de toekomst van de snel groeiende circulaire industrie. Daarom bieden NEN en ASTM u de mogelijkheid om met deze experts kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Naast de sprekers en genodigden is er nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor geïnteresseerden. Inschrijven kan via NEN EvenementenDit artikel komt uit BouwCirculair

Deel dit artikel