Nieuws

Parkeertarieven verschillen sterk per vliegveld

Een week parkeren op Nederlandse luchthavens kost gemiddeld 64 euro, een prijsstijging van 8 procent ten opzichte van 5 jaar geleden. Bovendien verschillen de prijzen sterk tussen de 5 Nederlandse vliegvelden.

Dat blijkt uit het herfstrapport 2017 ‘Parkeren op het vliegveld’ van reiswebsite vliegveldinfo.nl. 


Opvallend daarbij is dat een weekje parkeren op regionale vliegvelden goedkoper was dan vijf jaar geleden: op Groningen Airport Eelde daalde het tarief met 10 procent en op Maastricht Aachen Airport met 8 procent. Op de grotere luchthavens stegen de prijzen wel: op Amsterdam Airport Schiphol met 19 procent en op Eindhoven Airport met 34 procent ten opzichte van 2012.

Online boeken

Wanneer reizigers online en tijdig boeken, gaan de tarieven voor een week parkeren flink omlaag. In dat geval betalen mensen op de ‘dure luchthavens’ P3 Lang Parkeren van Schiphol 40 euro minder en op P8 Budget van Eindhoven Airport 18 euro minder.

Over de grens

Op vliegvelden net over de grens (in België en Duitsland) stegen de tarieven voor een week parkeren echter harder: op Oostende Brugge Airport met 50 procent, op Keulen Bonn Airport met 51 procent en op Luik Airport met 100 procent.

 

Meer onderzoeksresultaten vindt u hier.


Lees ook: Parkeerbeleid Schiphol op de schopDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel