Nieuws

Efficiënter fietsparkeerbeleid in Haarlem

Gratis fietsenstallingen rondom stations zijn in menig gemeente een hoofdpijndossier. Het puilt op stations uit van de fietsen in de veel te krappe parkeerruimte, waardoor de gehaaste forens zijn fiets maar langs een hek dumpt. In Haarlem hebben ze daar iets op gevonden: een plaatsdetectiesysteem.

Het plaatsdetectiesysteem is een display, waardoor de treinreiziger meteen kan zien hoeveel plek er nog vrij is en waar deze zich bevindt. Bovendien kan de gemeente met dit systeem bijhouden hoe lang een fiets al staat gestald. Zodra fietsen langer gestald staan dan één week, worden ze onmiddellijk verwijderd. Dat moet het aantal vrije fietsplekken vergroten.

 

Probleem

In Haarlem bevinden zich rondom het station 7850 gratis parkeerplekken voor de fiets en 900 betaalde NS-fietsenstallingen. Desondanks worden veel plekken momenteel ingenomen door langdurig gestalde fietsen, die niet gebruikt lijken te worden.

 

Daardoor kan de forens, die dagelijks per fiets op het station aankomt, vaak zijn fiets niet fatsoenlijk stallen. Zodra de fiets buiten de rekken wordt geparkeerd, wordt deze verwijderd. Een doorn in het oog van de reiziger, die zich beklaagd bij de gemeente. Daar moet deze maatregel een oplossing in bieden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel