Nieuws

Succesvolle buslijn Apeldoorn wordt regulier

Het aantal reizigers dat businessline 14 in Apeldoorn gebruikt, is in twee jaar tijd bijna verdubbeld. Daarom wordt de buslijn per 12 december in de reguliere dienstregeling van Syntus opgenomen.

Businessline Apeldoorn-Zuid, die rijdt tussen station Apeldoorn en bedrijventerrein Apeldoorn-Zuid, is een initiatief van een aantal grote werkgevers op Apeldoorn-Zuid, Provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en busvervoerder Syntus. Het initiatief is ondersteund vanuit het programma Slim Reizen Stedendriehoek.

 

Sneller en makkelijker

In 2014 werd het traject van buslijn 14 vernieuwd. Sindsdien kunnen mensen sneller en makkelijker van en naar hun werk reizen, aldus woordvoerder Hanneke Ruiter van Syntus. Zo is de overstaptijd vanuit de trein op de Businessline verkort en is de route ingekort.

“Mensen hebben even twee jaar nodig gehad om te wennen aan de lijn en te ervaren dat het makkelijker is”, verklaart Ruiter. Bij de start van het traject maakten 240 mensen gebruik van de buslijn, inmiddels is dat aantal opgelopen tot 470. Syntus heeft deze cijfers zelf onderzocht, via telkastjes bij de busingang.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel