Nieuws

Nieuwe skatepark Westblaak in Rotterdam klaar voor gebruik

Het nieuwe skatepark aan de Westblaak is onlangs geopend. Rotterdamse skaters kunnen hier hun skills oefenen. Het nieuwe skatepark is een ontwerp van de Finse skatepark- en landschapsarchitect Janne Saario.

 

Janne Saario was professioneel skater. Hij ontwierp in overleg met skaters een skatepark van 1200 m2, op de locatie waar voorheen roestvrijstalen skate elementen stonden. Deze waren versleten en moesten vervangen worden. Het nieuwe skatepark is een landschap van beton, waar zowel skaters als inliners, bmx-ers en steppers gebruik van kunnen maken.


Uitbreiding na winterstop

Het skatepark wordt na de “winterstop” verlengd tot aan het Eendrachtsplein. Ook voor dit resterende deel tussen het huidige skatepark en het Eendrachtsplein, heeft Saario een nieuw plan gemaakt. Het wordt ingericht als parkachtig gebied dat met allerlei elementen aantrekkelijk is voor streetskaters, maar ook voor voetgangers om doorheen te wandelen of om er even te zitten.


Vanaf december is het te koud om asfalt en beton nog goed te kunnen aanleggen. De paden langs de zijkanten van het skatepark krijgen daarom pas in het voorjaar een laag van gepolijst asfalt. Op die manier worden richels voorkomen. Om het skatepark nu toch al geschikt te maken voor gebruik, zijn de ze aangelegd met een tijdelijke bovenlaag. Ook de “banks” en bankjes die rondom het skatelandschap staan, worden vanaf april geplaatst. Vervolgens kan in het voorjaar van 2016 het skatepark officieel geopend worden.


Urban sports worden steeds populairder

W ethouder Adriaan Visser (o.a. sport) is enthousiast over het nieuwe skatepark: “Urban sports worden steeds populairder. Daar moeten we als stad op inspringen door de openbare ruimte er geschikt voor te maken. De skaters hebben hier nu weer een fantastisch podium, midden in de binnenstad. Dat zie je bijna nergens. We zijn begonnen met een plan om het oude skatepark aan te pakken, maar hebben straks als resultaat een compleet vernieuwde middenberm. Dat gaat absoluut bijdragen aan de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad.”


Het skatelandschap valt, net als alle speeltoestellen, onder het attractiebesluit. In dat besluit staat dat speeltoestellen aan de vereiste veiligheidsnormen moeten voldoen. Het skatepark is dan ook officieel goedgekeurd deze week.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel