Nieuws

Ademend Licht, unieke expositie op LED Expo

Tijdens LED Expo, op 27 en 28 januari in de Brabanthallen in Den Bosch, vindt een unieke expositie plaats. Ademend Licht, van Ellen de Vries en Geurt Grosfeld, gaat over de laatste trends op het gebied van openbare verlichting en het effect van ledlicht op het welzijn, de veiligheid en de emotie van de mens.

De LED Expo bezoeker wordt meegenomen in de visie op stadsverlichting van Ellen de Vries: in deze 'stad', met het thema Ademend Licht worden de zintuigen geprikkeld. Geur, geluid en beeld wisselen elkaar af en werken naar de climax van zogeheten 'lichtdouches'. In deze bijzondere cabines ervaar je de invloed van licht én de reactie van ons lichaam hierop: welzijn, veiligheid, emotie. En je ontdekt de innovatieve stadsprojecten, exclusief geselecteerd door Ellen de Vries en ontworpen door studenten van de Design Academy Eindhoven.
 

Kwaliteit van leven

“Ledlicht is hét middel om flexibel af te stemmen op de behoefte en de activiteit van de mens. Het is ook een middel om sfeer te maken, een ruimte leesbaar te maken en te verfraaien", aldus Ellen de Vries. “Met ledverlichting en intelligente technologie voegen we waarde toe aan de leefomgeving van mensen. Met een integrale visie op licht maken we verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte. Bijzondere lichtaccenten op iconen en monumenten, reclameverlichting en straatverlichting. Ledverlichting en slimme technologie maken dit mogelijk. De kwaliteit van leven, energie-efficiëntie en veiligheid worden ermee verbeterd. Deze tentoonstelling mag zéker niet gemist worden als u geïnteresseerd bent in de laatste ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting.”
 

Rondleidingen en gastspreker

Ellen de Vries en Geurt Grosfeld leiden tijdens de beursdagen om 12.00 uur en 14.00 uur bezoekers door de tentoonstelling Ademend Licht. Centraal staan het effect van ledverlichting op welbevinden, energiebesparing en de mogelijkheden van connectiviteit. Als bijzondere gastspreker is Marco Bevolo aangetrokken, voormalig directeur van Philips Design, internationaal gevierd licht visionair en consulting principal in Urban Futures. Momenteel is hij in de eindfase van zijn doctoraat over de city.people.light aanpak aan de Tilburg University

Deel dit artikel