Nieuws

Ferdinand Bolstraat rolt de Rode Loper feestelijk uit

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens van Verkeer en Vervoer opent op 19 januari officieel de vernieuwde en autoluwe Ferdinand Bolstraat. Daarmee komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De oplevering van de Ferdinand Bolstraat is onderdeel van het project Rode Loper, waarmee drie kilometer openbare ruimte opnieuw wordt ingericht om het voor voetgangers en fietsers aangenamer te maken. Na het Damrak, Rokin en Muntplein volgt nu de Ferdinand Bolstraat. 


“In de Ferdinand Bolstraat moesten dagelijks auto’s, vrachtauto’s, trams, fietsers en voetgangers in twee richtingen door de smalle straat zien te komen. Hierdoor stond het verkeer vaak vast. Door de straat autoluw te maken hebben voetgangers, fietsers en ov-passagiers nu de ruimte. De straat is veel beter bereikbaar en een prettige plek om te verblijven”, zegt wethouder Litjens. In de zomer van 2018 zijn het Beursgebied inclusief de ondergrondse fietsenstalling en de vernieuwde Vijzelgracht klaar. De opening van de Ferdinand Bolstraat vindt plaats op het Marie Heinekenplein.
Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel