Nieuws

Kabelgoottegels oplossing voor losse oplaadkabels

In de rubriek ‘Kritiek van Jan Publiek’ op Radio 1 was gisteren aandacht voor de problematiek rondom laadkabels voor elektrische auto’s. In Dongen is de oplossing hiervoor al gevonden. Op initiatief Armand Hermans werd de kabelgoottegel ontwikkeld.

Het huis van Hermans, in het dagelijks leven architect, heeft geen eigen oprit. De elektrische auto van Hermans moet aan de straat opgeladen worden. De kabels lagen tot voor kort tijdens het laden op de stoep voor zijn woning. Dat kan ook anders, vond Hermans. Hij bedacht anderhalf jaar geleden een betonnen goot waarin de kabel onder twee rubberen flenzen onzichtbaar en zonder overlast te veroorzaken, gelegd kan worden. 

Proef

Als proef ligt de kabelgoottegel inmiddels bij Hermans voor de deur. Hij werd daarbij geholpen door Ruud Jansen, projectleider Openbare Ruimtevan de gemeente Dongen. Hij legde contacten met een leverancier en stratenmakers. “Maar van tevoren was de goot natuurlijk al uitgebreid getest op vorstbestendigheid en dergelijke”, zegt Ruud Jansen. “Zij kennen de praktijk en hebben nuttige tips gegeven voor wat betreft de afmeting van de goot.”

Bekijk hier de foto's van de kabelgoottegelDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel