Nieuws

Uitbreiding duurzame P3 Schiphol gereed

De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gerealiseerd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Door de passagiersgroei stijgt de vraag naar parkeerruimte op de luchthaven ook. “Met het beschikbaar stellen van meer overdekte parkeerplekken vergroot Schiphol het parkeergemak encomfort op P3 Lang Parkeren voor zowel particuliere als zakelijke reizigers”, zo staat in een verklaring van de luchthaven.

Beleving reiziger centraal

ZJA Zwarts & Jansma Architecten stelde het gemak en de beleving van de reiziger in het ontwerp centraal, door in de vormgeving van de parkeergarage te streven naar een heldere en eenvoudige oriëntatie. “Weinig verwarrende prikkels, doelmatige, korte looplijnen en goede zichtlijnen. In het ontwerp straalt alles helderheid, functionaliteit en gebruiksgemak uit om passagiers zoveel mogelijk een gevoel van rust, veiligheid en overzicht te geven”, zo stellen de architecten.

De vertrekhal is goed bereikbaar vanaf P3 Lang Parkeren. Iedere tien minuten vertrekt er een gratis snelbus die reizigers binnen vijf minuten naar de terminal brengt. Vanaf 19 maart kunnen reizigers hun auto parkeren in het nieuwe gedeelte van de parkeergarage. 

Zonnepanelen

Het vermogen dat de zesduizend zonnepanelen gaan opwekken is meer dan 20 procent van het totale energiegebruik van de parkeervoorzieningen op Schiphol. “Dat staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 600 huishoudens. Daar zijn we erg trots op en dit is een mooie stap in de verduurzaming van ons product”, zegt Dieme Ketel manager Parking & Mobility bij Amsterdam Airport Schiphol.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel