Nieuws

Op vliegveld Lyon helpt Stanley de robot met parkeren

Sinds kort worden op vliegveld Saint-Exupéry in Lyon auto’s geparkeerd door rijdende robots. Een intelligent beheersoftware coördineert alle robots. De Stanley Robotics steekwagens brengen en halen de auto’s van de bezoekers. De ruimte op de parkeerplaats wordt beter benut en de automobilist boekt tijdwinst.

Het vliegveld van Lyon heeft daarmee een wereldwijde primeur. Op P5+, een parkeerplaats voor lang parkeren, rijden vier robots de hele dag af en aan. “Het is een machine die autonoom het voertuig detecteert, eronder glijdt, het zachtjes bij de wielen optilt en wegbrengt naar het opslaggebied”, zegt Stéphane Evanno van Stanley Robotics. Parkeerders kunnen de auto kwijt in een van de 12 wegbrengcabines op het vliegveld. Vervolgens kan het voertuig worden aangemeld via een smartphone. Bij terugkomst scan je je mobieltje en wordt de auto opgehaald. Bekijk in de video precies hoe het werkt.
De oplossing past zich aan bestaande parkeerstructuren aan. Het vereist daarom weinig verandering in de bestaande infrastructuur. De Stanley robot is verbonden met de reserveringsservice voor de parking en beheren de aankomsten en vertrekken van klantauto's zonder dat er menselijke assistentie nodig is. De robot kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Ook op London Gatwick gaan de robots rijden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel