Nieuws

Groot spingmatras op Berlijnplein in Utrecht

Vanaf 21 juli is het springen geblazen op het Berlijnplein in Utrecht. Dan komt er een groot springmatras in de kleuren van de Utrechtse vlag. Het is bedoeld als kunstproject.

De Belg Michel DeWilde is door Raum op het Berlijnplein gevraagd een expositie te organiseren, schrijft Duic. DeWilde is in Utrecht vooral bekend als curator van de Triënnale Brugge, waar hij mede verantwoordelijk was voor de plastic walvis. Het eerste project binnen het project rondom het Berlijnplein is SummerPlay, een expositie die in het teken staat van 'de noodzaak van speelsheid binnen stedelijk ontwerp'.

Speelsheid is mogelijk in stedelijke omgeving

Met SummerPlay, een springmatras van 14 bij 20 meter, wil DeWilde laten zien hoe relatief eenvoudig het is om speelsheid toe te voegen aan een stedelijke omgeving, zeker in een omgeving die zo strak en structureel is ingericht als Leidsche Rijn. DeWilde wil kinderen en ouders uitdagen Leidsche Rijn Centrum op speelse wijze te herontdekken.

Springkasteel

Naast het grote springmatras, ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Jennifer Rubell, komt ook het zwarte springkasteel van de Londense kunstenaar Tom Dale naar Leidsche Rijn. Het kasteel verwijst naar het Londense Houses of Parliament en nodigt het publiek uit om letterlijk in een overheidsgebouw te kunnen springen. 


De werken zijn vanaf 21 juli overdag van 12.00 uur tot 20.00 uur toegankelijk. Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel