Nieuws

Speelschip speelt in op duurzaamheidsplannen gemeente Terneuzen

De gemeente Terneuzen heeft besloten om alleen nog speelvoorzieningen te creëren die op een duurzame manier zijn geproduceerd en een lange levensduur hebben. Na een evaluatie en inventarisatie voor het opnieuw inrichten van de huidige speelplekken zijn keuzes gemaakt die de beleving, uitdaging en speelomgeving ten goede moeten komen. Dit is terug te zien in het nieuwe toestel ‘Speelschip'.

Eerder werd vooral gekozen voor ondergronden die bestaan uit een speelmix van onbewerkte snippers en schors. Deze materialen hebben veel onderhoud en veiligheidsinspecties nodig. Sinds 2014 ligt de voorkeur bij gecertificeerde en duurzame Dekowood houtsnippers. Deze ontstaan uit verbruikte pallets die opnieuw ingezet worden, wat past binnen de cradle-to-cradle gedachte.


Voordelen

Het gebruik van de nieuwe houtsnippers ten opzichte van de vroegere kent enkele voordelen. Zo liggen de onderhoudskosten lager en heeft het hout een kleurrijke uitstraling. Daarnaast is de laagdikte dunner en de hechtbaarheid beter. Het Speelschip is geleverd en gemonteerd door IJslander.


 

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel