Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst Kindroutes

Werkt u op het gebied van kinderen en spelen en bewegen? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de klankbordbijeenkomst Kindroutes bij Wageningen University&Research, maandag 19 november 2018.

Het is een werkbijeenkomst met korte presentaties van de deelprojecten van het project 'Anders Buitenspelen'. De focus van de bijeenkomst ligt op het bespreken van de rode draad in de bevindingen binnen het project tot nu toe. En om vast te stellen of de antwoorden op de (onderzoeks)vragen helder en bruikbaar zijn. De bijeenkomst is op Wageningen Campus op maandag 19 november van 10 tot 12 uur.

Kunnen ‘kindroutes’ bijdragen aan buiten spelen?

Anders Buitenspelen’ is een onderzoeksproject uitgevoerd  door de Wetenschapswinkel van Wageningen &University (WUR), op verzoek van de branchevereniging Spelen en Bewegen. 
De vragen die door de Wetenschapswinkel zijn onderzocht:

  • Wat stimuleert of hindert kinderen en jongeren om buiten te spelen?
  • Hoe kunnen looproutes bijdragen aan meer buiten spelen, lopen en fietsen door kinderen?

Voor alle geïnteresseerden uit het werkveld spelen en bewegen

De onderzoekers willen graag de onderzoeksresultaten delen. En daarbij de inzichten van mensen uit het veld vernemen en met hen in discussie gaan. Met als belangrijkste invalshoek: Wat is de betekenis van de resultaten voor de praktijk?

Bruikbare aanbevelingen voor gemeenten

Anne Koning, voorzitter van de Branchevereniging Spelen en Bewegen: “Wij zijn blij dat de Wetenschapswinkel van WUR het onderzoek uitvoert en we daarin kunnen samenwerken.
We hopen dat de bijeenkomst leidt tot bruikbare aanbevelingen over speelroutes voor gemeenten. Daarmee kunnen  gemeenten de openbare ruimte optimaal inrichten voor spelen en bewegen.”

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan bij onderzoeker Harriëtte Snoek: harriette.snoek@wur.nl. Meer informatie over het onderzoeksproject ‘Anders buiten spelen’  vindt u  op de projectpagina van de Wetenschapswinkel van WUR.

Foto: een onderdeel van een speelroute in Lemelerveld (leverancier: BoerPlay).

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel