Nieuws

Zebrapad voor 'silly walks' geopend in Spijkenisse

Alle Monty Python-fans kunnen zich verzamelen in Spijkenisse. Daar is een heus zebrapad te vinden voor silly walks. De silly walk oversteek aan de Raadhuislaan leent zich uitstekend om op de gekst mogelijke manier overheen te lopen.

Ambtenaar Aloys Bijl kwam met het idee voor het silly walk zebrapad. Op internet zag hij dat in Zweden al zo’n zebrapad bestond. Wethouder Jan Willem Mijnans zag de lol er wel van in en stemde in met het plan om in Spijkenisse ook zo’n zebrapad aan te leggen. "Het is leuk om mensen met een glimlach over te zien steken. Wij hopen dat veel mensen dat gaan doen", zegt de wethouder tegen RTV Rijnmond.

Verkeersbord

Een verkeersbord ter bevordering van de rare loopjes werd gisteren geopend. Op het bord is een man met een bolhoed en aktetas te zien die zijn been in de lucht slingert. Een verwijzing naar de sketch van Monty Python. John Cleese werkt in de serie als ambtenaar van het ministerie van 'silly walks' (rare loopjes). "Cleese parodieert een ambtenaar op een ministerie: hoe gek kun je het maken soms? Ook in een gemeentehuis gebeuren soms rare dingen, vandaar deze plek", vertelt Bijl.

Drukste plek

De oversteekplaats bevindt zich tegenover de Stadhuispassage, een van de drukste plekken in Spijkenisse. Maar voetgangers kunnen met een gerust hart oversteken zeg Bijl. "Of je nu normaal of gek loopt, de verkeersregels blijven van kracht. De auto's moeten dus gewoon stoppen."

Bekijk hoe je het beste over het zebrapad kunt lopen:Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel