Nieuws

Nieuwe parkeergarage P+R Elst opgeleverd

Op 12 december is door Continental Car Parks de P+R parkeergarage in Elst opgeleverd. De parkeergarage met circa 600 parkeerplaatsen is gerealiseerd in opdracht van NS Stations en zal op korte termijn worden opgesteld voor parkeerders. Inmiddels heeft de gemeente Overbetuwe de parkeergarage naast het station van Elst gekocht.

Bijzondere gevel

De parkeergarage mag een opvallende verschijning genoemd worden gezien de spectaculaire gevel die is toegepast. De gevel is opgebouwd uit prefab gevelelementen die bestaan uit een boven- en onderprofiel. Tegen de profielen zijn verticale aluminium strips gemonteerd. Deze zijn aan de onderzijde onder een hoek geplaatst en torderen over de verdiepingshoogte wat zorgt voor een visueel effect van dynamiek en diepte in het gevelvlak.


Modulaire parkeeroplossing

De modulaire parkeergarage bestaat uit een staalconstructie met ranke kolommen en liggers met staalplaatbetonvloeren. De onderkant van de staalplaatbetonvloer heeft een lichte kleur waardoor de binnenzijde van de nieuwe parkeergarage een heldere en vriendelijke uitstraling heeft. Omdat de vloeren in het werk gestort zijn ontstaat er een naadloze vloer zonder het effect van hinderlijke stuitnaden. De parkeergarage is zodanig ontworpen en gebouwd dat er in de toekomst eventueel nog een extra parkeerlaag aan toegevoegd kan worden.


Design & Build aanbesteding

Continental Car Parks heeft in samenwerking met MH1 architecten uit Maastricht het project voor de nieuwe parkeergarage verworven middels een Design & Build aanbesteding. Gedurende de het gehele traject heeft NS Stations zich laten adviseren door Empaction uit Eindhoven, adviseurs in parkeerstrategie en marketing.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel