Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2016

maandag 19 december 2016
timer 3 min
2016 was het jaar van een futuristisch ondergronds park in New York, fanatieke Pokémon Go-spelers die het straatbeeld bevolken, maar ook het jaar van een miljoenenproject in het centrum van Eindhoven. Een overzicht van de 10 meest gelezen artikelen op Straatbeeld dit jaar.

1. Groene blikvanger in Woerden

Een saaie blinde muur aan de achterzijde van drogisterij Het Kruidvat in het centrum van Woerden onderging een groene metamorfose. Een in het oog springende plantenwand werd geïnstalleerd.


De plantenwand leukt het straatbeeld op.

2. Officiële opening speels waterplein Tiel

De opening van een speels waterplein vormde het slotstuk van de herinrichting van de Vogelbuurt in Tiel. Het plein kenmerkt zich door een groot sportveld (tevens het grootste bassin voor wateropslag), omringd door een ‘speelse slang’ met allerlei speelgelegenheden.


Het nieuwe waterplein in Tiel.

3. Bouw eerste ondergrondse park goedgekeurd door New York

In een verlaten ondergrondse tramlijn in New York wordt The Lowline gebouwd, het eerste ondergrondse park ter wereld. Bekijk nog eens de eerste impressiefoto’s.


Een impressie van het ondergrondse park. Foto: © Kibum ParkRaad Designs

4. Stadspark op 30 meter hoogte

Voor het ultieme zomergevoel werd er van 22 juli tot en met 14 augustus een stadspark op 30 meter hoogte gerealiseerd in Rotterdam. Chillen met uitzicht op de mooiste skyline van Nederland.


Chillen met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

5. De effecten van Pokémon Go in de openbare ruimte

Planoloog en stedenbouwkundige Maarten Bosman schreef een interessant artikel over de effecten van Pokémon Go in de openbare ruimte.


Pokémon Go. Foto: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

6. Lichtmast met fijnstofvangers in Arnhem

Een primeur in Arnhem. In de stad worden lichtmasten met fijnstofvangers geplaatst. Het innovatieve systeem zorgt voor een schonere lucht door smog af te vangen.


Lichtmasten met fijnstofvangers.

7. Binnenstedelijke Wad in Waal bij Nijmegen

Eind maart van dit jaar werd in Nijmegen een uniek project in gebruik genomen. De Waal werd voorzien van een nevengeul, waardoor de waterveiligheid ook voor de toekomst is gewaarborgd.


Het project Wad en Waal.

8. 9 miljoen voor nieuwe verharding centrum Eindhoven

Al vanaf 1994 is er gesteggel over de rode steentjes in het centrum van Eindhoven. In 2016 ging de kogel door de kerk. De rode steentjes die er liggen gaan eruit.


De rode steentjes verdwijnen uit het straatbeeld van Eindhoven.

9. 6 winnende ontwerpen voor opvallende fietsenrekken

Naar aanleiding van de start van wielerwedstrijd Giro d'Italia initieerde Anita Dirix dit jaar de tweede editie van het Kekke Rek. Bekijk de 6 winnende fietsenrekontwerpen.


Een winnend fietsenrekontwerp.

10. Oosters tapijt van gebakken bestrating

De oudste meubelboulevard van Nederland in Beverwijk is gepimpt met een Oosters tapijt van gebakken bestrating. Compleet met weeffout en al.


Het Oosters tapijt van gebakken bestrating.