Nieuws

Metershoge prisma's hullen steden in regenbooggloed

Twee Noord-Amerikaanse hoofdsteden worden tijdens de feestdagen verlicht door grote roterende kaleidoscopes. Metershoge prisma’s gieten een kleurrijke regenbooggloed over Washington DC en Ottawa.

Prismatica, de zogeheten kunstinstallatie, is ontwikkeld door design- en architectuurstudio RAW. De lichtobjecten zijn te bewonderen op de oevers van de rivier de Potomac in Georgetown (Washington DC) en op Parliament Hill in Ottawa als onderdeel van de Christmas Lights Across Canada Season.

Na zonsondergang tot leven

De installatie van Prismatica bestaat uit 25 draaibare prisma’s, die elk ruim twee meter hoog zijn. Iedere prisma bestaat uit panelen met een dichroische film, die de kleuren van de regenboog weerspiegelt. De prisma’s zijn gemonteerd op een basis met een projector, die het geheel ’s avonds verlicht. Na zonsondergang komt Prismatica tot leven.

Meeslepend en speels

“Prismatica werd opgericht voor ieders plezier en om meeslepend en speels te zijn. We willen dat mensen de kou vergeten en kunnen genieten van het nieuwe licht in de stad”, vertelt Pierre-Alexandre Le Lay, één van de ontwerpers van Prismatica. Beide tentoonstellingen zijn iedere dag te bewonderen. De lichtshow in Georgetown loopt tot 1 januari. In Ottawa is Prismatica te zien tot 7 januari.

 


De installatie in Georgetown. Foto: Sam Kittner ©

Deel dit artikel