Nieuws

Eerste houten fietspad ter wereld in Emmen

Een primeur voor Emmen: de gemeente krijgt het eerste houten fietspad ter wereld. Dit meldt Dagblad van het Noorden. Het is de bedoeling dat er een proefstrook van ongeveer 200 meter komt te liggen tussen Klazienaveen en Weiteveen.

Het betreft een stuk fietspad dat aan groot onderhoud toe is. Dit deel zou een ‘proeftuin van een nieuw materiaal’ worden, zo meldt Dagblad van het Noorden. Dit nieuwe materiaal heet biocomposiet: ‘geperste platen van voornamelijk houtsnippers en biohars met een enorme hardheid en slijtbestendigheid’.

 

Eerste bevindingen dit najaar

Tijdens de proef wordt onderzocht wat de beste aanlegmethode is en hoe het materiaal zich in de praktijk gedraagt. Volgens het Dagblad van het Noorden worden de eerste bevindingen dit najaar verwacht, maar zal de proef in totaal enkele jaren duren.

 

Initiatiefnemers van dit project zijn de provincie Drenthe, het recreatieschap Drenthe en projectenbureau Drenthe. Bij succes denken deze initiatiefnemers erover een fabriek te starten in Emmen waar deze platen worden gemaakt.

 

Lees het volledige artikel op de website van Dagblad van het Noorden.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel