Nieuws

Venray: pilot gratis parkeren voortijdig gestopt

‘De proef met gratis parkeren in het centrum van Venray is mislukt’ kopte www.peelenmaasvenray.nl. Het college heeft besloten de stekker voortijdig uit de pilot te trekken omdat de overlast van geparkeerde auto’s te groot was.

In november jl. heeft de redactie van PARKEER24 gesproken met de heer Leenders van de fractie samenwerking Venray. Hij vertelde uitgebreid over de pilots die in Venray zouden gaan draaien: “De komende twee maanden (december en januari, red.) is al het parkeren gratis in Venray. Zo kan men onderzoeken wat er met de parkeerdruk, zoekverkeer en het uitwijkgedrag gedrag gebeurt. Ná die maanden volgt als pilot weer een ander regiem: betaald parkeren achter de slagboom (tegen gereduceerd tarief) en gratis parkeren op straat en parkeerterreinen zonder slagboom. Deze proef wordt gedaan omdat men verwacht dat de consument bereid is te betalen voor parkeren op A-locaties.” Klik hier om het volledige artikel te lezen. 


Samenwerking verwijt het college dat het heeft ingegrepen, zónder overleg, in de proefperiode die nog tot het eind van deze maand zou duren. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel