Nieuws

Gekleurde fietspaden mogelijk door app

Een fietspad dat via een app verschillende kleuren kan aannemen. Dat was het winnende idee tijdens de Smart City Challenge for girls dat vrijdag 13 januari plaatsvond in het stadshuis van Zwolle. Het winnende team kreeg de prijs uitgereikt uit handen van wethouder Jan Brink. Aan de challenge deden meer dan vijftig meisjes uit groep 7 en 8 mee.

Het winnende idee zorgt er niet alleen voor dat de kleuren en verlichting van het fietspad worden afgestemd op de wensen van de fietser, maar maakt het ook veiliger en leuker om daar te fietsen. Als fietsers zelf geen keuze maken dan kiest de gemeente voor een standaardsfeer die telkens wordt aangepast, waardoor de route verrassend blijft voor fietsers. 
 
De challenge was bedoeld om meisjes meer te betrekken bij digitale technologie en Smart city ontwikkelingen in de eigen stad. Aan de Smart City Challenge for Girls in Zwolle namen meer dan vijftig meisjes deel afkomstig van basisscholen De Sprankel, De Duyencamp en De Vlieger. De meisjes werden begeleid door adviseurs van Eurofiber en van studentes van Hogeschool Windesheim en Thorbecke Scholengemeenschap 

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel