Nieuws

Kunstgrasonderbouw NS Coral meest veelbelovende sportveldinnovatie

NS Coral is de meest veelbelovende sportveldinnovatie van Nederland en België in de categorie Kunstgras geworden tijdens de Demodag Sportvelden op donderdag 17 april. NS Coral is een waterdoorlatend en vezelversterkt celbeton dat een alternatief biedt voor de klassieke kunstgrasonderbouw van lava en zand.

Het waterdoorlatende en vezelversterkte celbeton werd ontwikkeld door Nootenboom Sport  in samenwerking met Faber Celbeton. Het biedt door hoge stijfheid meer weerstand tegen zettingen uit de ondergrond dan asfalt. Hierdoor zal een kunstgrasveld of atletiekbaan langer aan de vlakheidsnormen blijven voldoen. In vergelijking met traditionele constructies op basis van asfalt behaalt NS Coral een CO2-uitstoot reductie van tachtig procent.

 

Kijk op www.nscoral.nl voor meer informatie.

 

Meer sportveldinnovaties

Bezoekers van de Demodag Sportvelden  konden stemmen op in totaal dertig innovaties die op korte termijn hun waarde voor de golf- en sportveldsector moeten bewijzen. NS Coral was de winnaar in de categorie Kunstgras. In totaal brachten 450 mensen hun stem uit in .

 

Kijk op www.demodagsportvelden.nl voor meer informatieDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel