Nieuws

Met EVA naar de AutoRAI

Vanaf vrijdag 17 april tot en met zondag 26 april wordt de AutoRAI georganiseerd in de Amsterdam RAI. De verwachting is dat ruim 270.000 bezoekers op dit evenement af zullen komen.

Om bezoekers van de AutoRAI te helpen zo snel mogelijk bij de beste parkeerlocatie te komen en de instroom van al het evenementenverkeer te kunnen reguleren is er een slimme oplossing: smartphone-app ‘Met EVA naar de AutoRAI’. Bezoekers kunnen EVA gebruiken om persoonlijk reisadvies te krijgen naar de beste parkeerlocatie bij de RAI; ze krijgen actuele gegevens over deparkeercapaciteit en de situatie op de weg en daarmee continu het beste reisadvies. Zo voorkomt EVA dat iedereen dezelfde route naar één parkeerplaats neemt.

 

EVA is onderdeel van PraktijkProef Amsterdam (PPA); een grootschalige proef die zich richt op het verminderen van files in de regio Amsterdam. PPA is een initiatief van de Minister van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd in samenwerking tussen Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam.

 

Als onderdeel van de PPA ondersteunt EVA tien verschillende evenementen, middels een eigen app per evenement. Deze zevende EVA app is speciaal ontwikkeld voor de AutoRAI in de Amsterdam RAI. ‘Met EVA naar de AutoRAI’ is te downloaden via deze linkDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel