Nieuws

Utrecht heeft innovatieve laadpunten voor de pleziervaart

De markt voor elektrische boten wordt steeds groter en daarmee groeit ook de behoefte aan goed bereikbare oplaadpunten. Daarom ontwikkelde Orange Power Systems de meerpaal; een slimme, duurzame en veilige stroomvoorzieningskast voor met name de recreatieve vaart.

De walstroomkast voor de pleziervaart ziet eruit als een meerpaal en wordt ingezet om elektrische pleziervaart boten op te laden. Volgens Sjors van de Zanden, technisch directeur bij Orange Power Systems, past een dergelijk laadpunt door haar ontwerp naadloos in de omgeving en stelt gemeenten in staat om het landschapsbeeld niet te verstoren en tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende behoefte en noodzaak voor laadpunten ten behoeve van de pleziervaart. 

De eerste oplaad-Meerpalen zijn onlangs geleverd en geplaatst op verschillende locaties in de gemeente Utrecht. Dat is ook hard nodig. In 2019 bleek uit cijfers van de gemeente Utrecht dat steeds meer bezitters van een ligplaats een emissievrije boot hebben. Daarnaast wil de gemeente vanaf 2021 alleen nog maar 'schone' recreatieboten toelaten in de wateren in en rond de stad. 

Deel dit artikel