Nieuws

Bewegen in de buitenruimte

Bewegen en sporten is belangrijk. Het houdt je mentaal en fysiek fit en gezond. De afgelopen periode van thuisblijven en thuis werken, beïnvloed ons dagelijks leven en onze levensstijl. Dit blijkt uit onderzoek naar het welbevinden van mensen naar aanleiding van de gedragsmaatregelen in dit coronatijdperk (bron: RIVM).

Zo geeft 53% van de mensen aan (veel) minder te bewegen dan voor de coronatijd. De versoepeling van maatregelen maakt het gelukkig voor veel mensen mogelijk om weer in de buitenlucht te kunnen sporten, binnen de richtlijnen van afstand bewaren en drukte vermijden. Om het buiten sporten en bewegen voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken en te spreiden, brengen we met BOERplay Beweeglint, inspirerende ideeën en ontwerpen voor inrichting van sport- en beweegplekken bij elkaar.

Ontwerpen sport- en beweegplekken

Nu we steeds meer aangewezen zijn op de buitenruimte om te sporten en bewegen, is het fijn dat de openbare ruimte hierop is ingericht en er voldoende mogelijkheden zijn om buiten te sporten en bewegen. De verwachting is dat dit voorlopig nog op gepaste afstand en in de buitenlucht zal moeten plaatsvinden. Spreiding van het sport- en beweegaanbod over de beschikbare ruimte en zoeken naar slimme oplossingen in inrichting en gebruik van de buitenruimte is dus van belang. Het BOERplay Beweeglint voorziet in kant & klare ideeën en ontwerpen voor sport- en beweegplekken die voldoen aan deze huidige en toekomstige vraag aan sport- en beweegplekken in de buurt.

Sporten en bewegen in de buitenlucht

Bewegen verbindt, is gezond en is tevens een belangrijke sociale waarde. Daarnaast draagt bewegen bij aan een gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl helpt om mentaal, fysiek en sociaal gezond te blijven, ook in coronatijd. Het gaat hierbij onder andere om sporten, bewegen en gezond eten. Buiten sporten en bewegen is voorlopig het devies. Daarom is het zo belangrijk dat buiten bewegen optimaal gefaciliteerd wordt.

Verbinding van sport- en beweegplekken

Zorg dus dat iedereen lekker buiten kan sporten en bewegen, verspreid en met voldoende afstand tot elkaar. Maak de omgeving geschikt voor bewegen en sporten in de buitenruimte op gepaste afstand, met een beweeglint van BOERplay. Een verbinding van sport- en beweegplekken in de buitenlucht, met voldoende ruimte en verschillende mogelijkheden, zodat iedereen kan werken aan zijn gezondheid & kan bewegen en sporten in de (openbare) buitenruimte. Om zo de omgeving op een juiste wijze te kunnen inrichten, die past bij de huidige én toekomstige 1,5 meter samenleving.


Klik hier voor meer informatie >> Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel